Щомісячні Архіви Май 2019

Живописець Микола Мурашко

21 травня 2019 р. до конференц-зали Національного заповідника «Глухів» завітали студенти професійно-педагогічного коледжу Глухівського національного університету ім. О. Довженка. Для них, до 175-річчя від дня народження М.І. Мурашка (1844–1909) – живописця, засновника і керівника Київської рисувальної школи, уродженця Глухова, співробітники Заповідника підготували і провели інтерактивну лекцію «Геній Миколи Мурашка».

  

Неля Пінчук наголосила, що тв...

Детальніше

Фарфор Волокитинської мануфактури

20 травня 2019 року у Національному заповіднику «Глухів» до 180-річчя з часу заснування Андрієм Миклашевським у с. Волокитино (колишнього Глухівського повіту) порцелянової фабрики (1839 р.) для студентів-другокурсників професійно-педагогічного коледжу Глухівського національного університету ім. О. Довженка було проведено тематичну бесіду «Фарфор Волокитинської мануфактури».

 

Перегляд низки цікавих фотослайдів дозволив студентській молоді ознайомитися з власним національним фарф...

Детальніше

Ніч у музеї

  

17–18 травня 2019 р. Національний заповідник «Глухів» удруге долучився до всесвітньої акції «Ніч у музеї». Співробітники Заповідника проводять не тільки академічні екскурсії, а й після клопітливого робочого дня, коли усім потрібно відпочити, працюють нестандартно….й уночі, шукаючи і знаходячи нові форми роботи для зацікавлення відвідувачів музейними колекціями та історією.

  

У інтелектуальному середовищі Музею археології із 22.00 до 02.00 год...

Детальніше

Майстер-клас із лозоплетіння зі студентами-педагогами

Вивчення та популяризація історичної спадщини у Національному заповіднику «Глухів» виражається не тільки у проведенні екскурсій та заходів наукового змісту. Співробітники заповідника, вивчаючи народні традиції та давні українські промисли, самі володіють багатьма навичками стародавніх майстрів.

  

Нещодавно завідувач науково-дослідного відділу Заповідника Юрій Коваленко для групи студентів Глухівського національного педагогічного університету ім. Олександра Довженка провів майстер-клас із лозоплетіння...

Детальніше

Екскурсія на Барвінкову гору

Про похід на легендарну Барвінкову гору з учнями Глухівського ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою ми домовлялися вже давно. Нарешті було визначено термін, і група з 36-ти чоловік виїхала до с. Перемоги Глухівського р-ну, де знаходилася відправна точка нашого походу.

Початок травня було обрано не випадково, оскільки в цей час починає квітнути барвінок, як не випадково обрана однойменна назва урочища...

Детальніше

Пам’ятаємо – Перемагаємо!

Традиційно, на початку травня, з нагоди Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, Національний заповідник «Глухів» долучається до загальноміських заходів, присвячених відзначенню цих історичних подій.

  

8–9 травня 2019 р.  колектив Заповідника, разом із представниками влади, військовими, ветеранами, міськими установами та закладами, шкільною та студентською молоддю, взяв участь у мітингу-реквіємі «Полум’я пам’яті в наших серцях» в урочищі «Борок» та покладанні квітів до Вічного вогню і меморіалу загиблих воїнів у Глухові...

Детальніше

День пам’яті та примирення

7 травня 2019 р., до Дня пам’яті та примирення, Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, у Національному заповіднику «Глухів» з учнями 8-А класу загальноосвітньої школи I–III ступенів № 2 відбулася героїко-патріотична подорож «Перемога в серцях поколінь», метою якої є виховання шани і поваги до тих, хто ціною власного життя переміг фашизм та здобуває перемогу на сході країни в наші дні

Під час години спілкування з науковцями Заповідника школярі ознайомилися з експ...

Детальніше

Ніч у Національному заповіднику «Глухів» 2019

Детальніше