Щомісячні Архіви Октябрь 2023

День української писемності та мови

 

У 2023 році День української писемності та мови у нашій країні відзначають 27 жовтня. В умовах російсько-української війни українська мова є знаком нашої ідентичності і як ніколи важлива.

 

З нагоди цього дня у Національному заповіднику «Глухів» був проведений тиждень писемності із інтерактивними тематичними заходами: «Подорож до слова через століття», «Символи та слова: еволюція писемності», «Письмова культура: з давнини до нового тисячоліття». Цими днями Заповідник відвідали учні 4-А класу (вчитель О.В. Боровик), учні 4-Б класу (вчитель Ю.С. Протасенко) Глухівської загальноосвітньої школи №6; учні 4-А класу (вчитель І.В...

Детальніше

День хліба – від традиції до сучасності

   

Що виникає у нашій уяві, коли ми думаємо про українську кухню? Борщ, сало, вареники зі сметаною, голубці… Ці маркери дійсно відображають нашу гастрономічну культуру, але першим і, водночас, сакральним символом на столі з давніх-давен був хліб.

   

16 жовтня у Всесвітній день хліба у Національному заповіднику «Глухів» учні 3-А класу Глухівської ЗОШ № 1 (учитель Н.С. Мартиненко) об’єдналися у дружньому колі, щоб вшанувати хліб та тих, хто його виробляє...

Детальніше

Гуманітарний внесок у музейний проєкт на кордоні з РФ

Національний заповідник «Глухів» щиро дякує пані Ірині Нікіфоровій, заступниці голови громадської організації «Андріївсько-Пейзажна Ініціатива», Центру допомоги мистецтву України (Ukraine Art Aid Centre), Штабові порятунку спадщини за надану гуманітарну допомогу нашій культурній інституції.

У рамках підтримки музейної спільноти Національний заповідник «Глухів» отримав гайковерт, ноутбук, зарядну станцію тощо.

 

Ваші багаторазові гуманітарні ініціативи у ...

Детальніше

Урок історії «Економічний бум індустріалізації: історія Терещенків»

2 жовтня 2023 року у Національному заповіднику «Глухів» для учнів 9-В класу Глухівської загальноосвітньої школи I–III ступенів № 6 (вчитель Л.М. Некрасова) відбувся інтерактивний урок історії на тему «Економічний бум індустріалізації: історія Терещенків».

 

На основі останніх досліджень наукової співробітниці Заповідника Людмили Артемової на тему «Солодка високорентабельність або як цукроваріння сприяло розвиткові благодійних атракцій Терещенків у Глухові» екскурсоводка та історикиня Неля Пінчук розповіла дев’ятикласникам про загальні особливості розвитку цукрової промисловості в ...

Детальніше