Щомісячні Архіви Март 2020

Шевченківський урок у музеї

10 березня 2020 року, до 206-річчя від дня народження Тараса Шевченка, співробітники Національного заповідника «Глухів» для учнів 2-Б класу Глухівської загальноосвітньої школи I–III ступенів № 2 (вчитель Суровицька М.П.) провели пізнавальний, емоційний, цікавий «Шевченківський урок у музеї».

  

Святкування цієї дати надзвичайно важливе, адже Кобзар – справжній співець українського народу. Шевченко – не просто поет, а національний пророк, символ України. Його творчість мотивувала не одне покоління борців за свободу та незалежність нашої Батьківщини...

Детальніше

Онлайн-зустріч

Національний заповідник «Глухів» активно співпрацює з установами, які популяризують історико-культурну, архітектурну та містобудівну спадщину міста. Світ комунікацій постійно еволюціонує, набуваючи різноманітних форм та прийомів взаємодії носіїв інформації зі споживачем.

У сучасному світі однією з форм світового зв’язку є скайп-спілкування. Співробітники Заповідника з радістю отримали запрошення Глухівської центральної районної бібліотеки взяти участь в онлайн-зустрічі музейних та бібліотечних співробітників Сумської області...

Детальніше

Печатки як важливе історичне джерело

28 лютого 2020 р. у Національному заповіднику «Глухів» відбулася лекція-практикум «Сфрагістика» для студентів факультету філології та історії Глухівського національного педагогічного університету ім. О. Довженка під керівництвом доктора історичних наук, професора Вікторії Абакумової. Майбутні історики познайомилися зі світом печаток, їх різновидами та важливим інформаційним контентом, закарбованим у цьому історичному джерелі.

  ...

Детальніше