Щомісячні Архіви Ноябрь 2013

Вшановуємо пам’ять жертв Голодомору

zahid_golodomor_1Кожної четвертої суботи листопада ми вшановуємо пам’ять жертв Голодомору. Цієї поминальної суботи лунають поминальні дзвони, в усіх храмах підноситься молитва за тих, хто відійшов до Вічних Осель через страшні муки. І за тих, хто вижив і нині цінує кожну крихту хліба.

В рамках заходів з вшанування Дня пам’яті жертв Голодомору в Україні та політичних репресій та у зв’язку з 80-ми роковинами Голодомору 1932-1933 рр. у zahid_golodomor_2Національному заповіднику «Глухів» 22 лис...

Детальніше

Виставки авторської ляльки

vistavka lyalki_1vistavka lyalki_222 листопада 2013 р. у Глухівському міському краєзнавчому музеї відбулася презентація виставки авторської ляльки, заслуженої майстрині народної творчості Світлани Грибан. Вона – людина, яка терпіти не може фальші: у стосунках, у творчості, у текстах. Вона проста, але не простушка, має достатній життєвий досвід, щоб зрозуміти ціну багато чому. Вона стильна і витончена, але така природня, що її стильність не агресивна, а ніби навпаки – спосіб злиття з тим середовищем, де їй комфортно. Вона україномовна не тому, що так модно на мистецьких тусовках, а тому, що це її мова.  І це відчувалося не тільки у її зверненні до аудиторії, а й у словах кожного, хто прийшов поздоровити майстриню з черговою сходинкою у пізнанні душі українського народу через його творчість...

Детальніше

Виставка мистецьких робіт О.Є.Ковальова «Краю мій, Сіверія!»

Siveriya

Детальніше

Виставка МИТТЄВОСТІ ВЕЛИКОЇ ВІЙНИ

vistavka_brama_afisha3

Детальніше

Виставка 30 храмів Глухова

vistavka_30_hramiv

Детальніше

Підсумок благодійної акції «Відродження»

Ekskursii_111 листопада 2013 р. концертом кращих аматорських колективів та виконавців міста був підведений підсумок благодійної акції «Відродження», присвяченої 120-й річниці освячення Трьох-Анастасіївської церкви у Глухові – усипальниці родини меценатів Терещенків.

Програма акції, що тривала кілька днів, передбачала проведення низки благодійних заходів, кошти від проведення яких мають піти на відбудову споруд на церковному подвір’ї .

Ekskursii_2Колектив Націо...
Детальніше