Виставки авторської ляльки

vistavka lyalki_1vistavka lyalki_222 листопада 2013 р. у Глухівському міському краєзнавчому музеї відбулася презентація виставки авторської ляльки, заслуженої майстрині народної творчості Світлани Грибан. Вона – людина, яка терпіти не може фальші: у стосунках, у творчості, у текстах. Вона проста, але не простушка, має достатній життєвий досвід, щоб зрозуміти ціну багато чому. Вона стильна і витончена, але така природня, що її стильність не агресивна, а ніби навпаки – спосіб злиття з тим середовищем, де їй комфортно. Вона україномовна не тому, що так модно на мистецьких тусовках, а тому, що це її мова.  І це відчувалося не тільки у її зверненні до аудиторії, а й у словах кожного, хто прийшов поздоровити майстриню з черговою сходинкою у пізнанні душі українського народу через його творчість.

vistavka lyalki_3За словами Світлани, авторська лялька – це коли ти дивишся на неї і кажеш, наприклад, це лялька Грибан, це лялька Тесленко. Вони абсолютно різні, але легко впізнаються. Таких великих ляльок зроблено більше сотні, вдома наразі їх «живе» десь 30-35. А от на виставку потрапило лише 15 з них. Раніше давала імена, потім відмовилась. Тепер у мене з іменами лише ті, які створені, наприклад, під впливом якоїсь особистості.

 Палко люблячи своє місто, майстриня говорить: «Не знаю, чи була б я тим, ким стала, якби жила не в Глухові». Тож запрошуємо всіх до Глухова відвідати виставку авторської ляльки Світлани Грибан, щоб зрозуміти, що таланти в ньому з’являються не випадково, а закономірно.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>