Щомісячні Архіви Июль 2017

Охорона та реєстрація об’єктів археологічної спадщини

На черговому засіданні Консультативної ради з питань охорони культурної спадщини при управлінні культури і туризму Сумської обласної державної адміністрації, що відбулася 27 липня 2017 р., обговорювалися питання складання облікової документації на пам’ятки та об’єкти археологічної спадщини місцевого значення Сумської області, розглядалася науково-проектна документація, вносилися пропозиції щодо винесення різних проблемних питань, які існують у пам’яткоохоронній сфері міст і районів області...

Детальніше

Експедиція «Карпати – 2017»

      

З 15-го по 22 липня 2017 р. в Івано-Франківській області проходила Всеукраїнська пошукова експедиція «Карпати – 2017». Ініціатором та організатором її проведення виступила Всеукраїнська громадська організація «Союз «Народна пам’ять». Учасниками експедиції стали і співробітники Національного заповідника «Глухів», які є членами Глухівського пошукового загону «Обеліск», що входить до складу «Союзу «Народна пам’ять».

Роботи проводилися у ...

Детальніше

Зустріч з письменником

20 липня 2017 р. до музею археології Національного заповідника «Глухів» завітав прозаїк, поет, драматург, письменник Юрій Миколайович Сбитнєв. Його зацікавленість історією Глухова не випадкова. Як відомо, перша писемна згадка про наше місто у давньоруських літописах припадає на 1152 р. – час княжіння Ігоря Святославича. Сам Юрій Миколайович, який наразі проживає у Чернігові і є членом Національної спілки письменників України, вже кілька десятиліть займається вивченням шедевру давньоруської літератури – «Слова о полку Ігоревім». Автор понад 60 книг, серед яких слід відмітити роман-дилогію «Великий князь», напередодні зустрічі з глухівчанами презентував у м. Шостці свій новий історичний твір «Великая княгиня», виданий у 2016 р...

Детальніше

Фотографія з особливим змістом

Липень – це не тільки теплий літній місяць, а й «гаряча» пора для укладання шлюбів. Сучасні молодята прагнуть по-особливому відзначити день свого весілля, втілити креативні ідеї у шлюбні церемонії.

Останнім часом широкої популярності набули фотосесії наречених на лоні природи, на тлі романтичних руїн чи інших нетрадиційних місць. Одним з них є територія пам’ятки «Садибний будинок Кочубеїв», де цього року створений незвичний об’єкт ландшафтної архітектури. І незвичний він не тільки своєю конфігурацією, а й окремими елементами, про наявність і значення яких здогадується не кожний...

Детальніше

«Google» у Глухові

16 липня 2017 р. в рамках реалізації проекту «Цифрове перетворення Сумщини» Глухів зустрічав компанію «Google» в Україні. За словами представника спільноти експертів Олега Костюкевича, упродовж трьох останніх років їм вдалося реалізувати 9 проектів у Львові, Рівному, Херсоні, Одесі, Миколаєві, Івано-Франківську, Кропивницькому, Черкасах, Вінниці. Сумщина стала десятою областю в Україні, де розпочалася подібна робота.

Під час презентації компанії «Google», ...

Детальніше

ТУРИСТИЧНА ВИСТАВКА «І ОЖИВАЄ КОЗАЦЬКА СИВА ДАВНИНА»

ТУРИСТИЧНА ВИСТАВКА «І ОЖИВАЄ КОЗАЦЬКА СИВА ДАВНИНА»

8 липня у селі Шаповалівка Конотопського району проходили урочистості з нагоди 358-ї річниці перемоги війська під проводом гетьмана України Івана Виговського у Конотопській битві 1659 року. Вони стали даниною пам’яті цим буремним подіям, продемонструвавши особливе ставлення учасників заходів до героїчних сторінок історії свого краю.

На запрошення управління культури і туризму Сумської обласної державної адміністрації ...

Детальніше

ПЕРСОНАЛЬНА ХУДОЖНЯ ВИСТАВКА АЛЕВТИНИ ФІЛОН «ШЛЯХ ДО МРІЇ»

ПЕРСОНАЛЬНА ХУДОЖНЯ ВИСТАВКА

АЛЕВТИНИ ФІЛОН «ШЛЯХ ДО МРІЇ»

В Глухівському міському краєзнавчому музеї свою творчість презентувала молода талановита художниця з міста Шостка Алевтина Філон. Персональна художня виставка «Шлях до мрії» представлена 21-м живописним полотном та 2-ма роботами декоративно-ужиткового мистецтва.

Талановита майстриня в свої молоді роки є активним членом регіональних та Всеукраїнських художніх виставок...

Детальніше