Охорона та реєстрація об’єктів археологічної спадщини

На черговому засіданні Консультативної ради з питань охорони культурної спадщини при управлінні культури і туризму Сумської обласної державної адміністрації, що відбулася 27 липня 2017 р., обговорювалися питання складання облікової документації на пам’ятки та об’єкти археологічної спадщини місцевого значення Сумської області, розглядалася науково-проектна документація, вносилися пропозиції щодо винесення різних проблемних питань, які існують у пам’яткоохоронній сфері міст і районів області.

Консультативна рада схвалила облікову документацію та рекомендувала порушити клопотання про занесення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України за категорією місцевого значення 11 пам’яток археології.

У ході роботи схвалено науково-проектну документацію «Обґрунтування щодо визначення меж території пам’ятки археології «Куземин» і селища, зон охорони та режимів їх використання на території Грунської територіальної громади Охтирського району Сумської області», розробником якої є Центр пам’яткознавства НАН України і Українського товариства охорони пам’яток історії і культури. Представлений проект рекомендовано для подання Міністерству культури України на затвердження.

Як зазначили члени Консультаційної ради, виготовлення науково-проектної документації щодо визначення меж території пам’яток археології першочергово буде проводитись на пам’ятках національного, а згодом – і на пам’ятках місцевого значення, до яких належить і пам’ятка археології, історії, містобудування «Історичний центр м. Глухова, ХІІ–ХVІІІ ст.» (охоронний № 2603-См), внесена до Державного реєстру нерухомих пам’яток відповідно до наказу Міністерства культури України від 14.04.2014 р. № 212.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>