Активні вихідні

8 квітня 2017 р., незважаючи на вихідний день, був надто активним для екскурсовода і наукових співробітників Національного заповідника «Глухів». Цього дня на всіх виставках, у музеї археології і в центральній історичній частині міста проходили екскурсії для різної цільової аудиторії. По-перше, Глухів приймав учасників програми міні-EdCamp. Тематика (не)конференції була співзвучна з одним з головних напрямків діяльності Заповідника – національно-патріотичне виховання – необхідна складова навчально-виховного процесу в школі.

Частина учасників цієї програми, що представляла широку географію педагогічних працівників України (міста Сумської області, Харків, Київ Львів та ін.), відвідала музей археології, виставку «З історії стрілецької зброї», а колекціонер дзвонів і дзвіночків Ірина Колтакова, чия персональна виставка проходить у виставковій залі заповідника, особисто презентувала гостям її експозицію.

Одночасно інша група аудиторії програми міні-EdCamp знайомилася з експозицією виставки «Чорні тюльпани» Донбасу», присвяченій роботі гуманітарної місії з пошуку та ексгумації тіл українських солдат, загиблих в зоні АТО, що її проводить Всеукраїнське громадське об’єднання «Союз «Народна пам’ять». Оригінальні кадри з фільму, відзнятого на Донбасі, автором якого є завідувач науково-дослідного відділу Національного заповідника «Глухів» Юрій Коваленко, і його коментар настільки вразили відвідувачів трагізмом подій, що ніхто не наважився зробити хоча б одне фото на пам’ять.

Поряд з цим, незважаючи на дощову погоду, з історико-культурною і архітектурною спадщиною Глухова знайомилася велика група екскурсантів-гімназистів із м. Новгорода-Сіверського. Спостерігаючи за їх реакцією, важко було зрозуміти, що ж їм найбільше сподобалося, але можна сказати однозначно – Глухів справив на їх позитивне враження від збережених пам’яток, благоустрою міських скверів і привітних усмішок місцевих жителів.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>