Архіви стали ближче

Архіви стали ближче

Розвиток інтернет-комунікацій швидко заволодіває інформаційним простором. З кожним роком у всесвітній мережі з’являється все більше якісної інтерент-продукції. Для дієвої науково-дослідної роботи Національного заповідника «Глухів» важливим є мобільність в отриманні потрібної інформації від науково-дослідних організацій, музеїв, архівів.

Паперова кореспонденція, яка рухається тижнями, а то й місяцями від замовника до отримувача, стає не актуальною. Зараз майже кожен український архів чи музей володіє своїм інтерент-ресурсом. Це розширює коло професійних знайомств та уможливлює доступ до потрібної інформації, а найважливіше – заощаджує час та кошти.

Наукові співробітники Національного заповідника «Глухів» вже давно співпрацюють з Сумським, Чернігівським, та Київськими державними архівами. Особливу подяку за професійність та індивідуальний підхід варто висловити працівникам Державної наукової архітектурно-будівельної бібліотеки ім. В.Г. Заболотного. Завдяки інтерент-забезпеченню бібліотека оперативно надає інформацію, що міститься у її фондах, кожному відвідувачу.

Напередодні Заповідник отримав цікаву добірку документів із фондів Державного архіву Чернігівської області, зокрема кресленики культових та світських будівель міста Глухова та повіту середини ХІХ ст. Нововиявлені документи доповнять паспорти пам’яток та після опрацювання стануть документальним джерелом для майбутніх наукових досліджень.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>