«Буремні роки Української революції»

Упродовж ХХ століття, незважаючи на історичні катаклізми та численні жертви, українці мужньо і впевнено виборювали самостійність.

Найбільш знаковою була Українська революція 1917–1921 років, коли була створена і діяла незалежна національна держава.

22 січня 1918 року Четвертий Універсал Української Центральної Ради проголосив Українську Народну Республіку «самостійною, ні від кого не залежною, вільною суверенною державою українського народу».

22 січня 1919 року було проголошено Акт злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Подія, яка на законодавчому, територіальному і духовному рівнях об’єднала нашу державу та стала підставою для відліку історії соборної України.

Щоб дізнатися більше, про події які відбувалися в той час на території сучасної України, у конференц-залі Національного заповідника «Глухів», зібрались студенти II-го курсу Глухівського сільськогосподарського інституту імені С.А. Ковпака. Під час заходу екскурсовод Неля Пінчук розповіла про перебіг подій в буремні роки Української революції. Демонстрація кінохроніки того періоду влучно доповнила розповідь екскурсовода.

 

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>