День археолога

    

15 серпня на державному рівні відзначається як День археолога. Традиційно колектив Національного заповідника «Глухів» ознайомився з роботою Батуринської українсько-канадської археологічної експедиції.

На шляху до місця призначення науковці заповідника завітали до Батуринського Миколо-Крупицького монастиря, який був заснованій ще в ХІ ст. Розквіт монастиря почався з 1669 року, коли Батурин став столицею Гетьманської та Лівобережної України. Фахівці оглянули стан збереженості пам’яток обителі ХІХ ст.: Спасо-Преображенської трапезної церкви, корпусу келій, дзвіниці.

В Батурині колектив заповідника відвідав археологічні розкопи та ознайомився з предметами, знайденими на території садиби генерального судді В Кочубея та Батуринської цитаделі. Не оминули увагою і нові музейні експонати Національного історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця», а саме три воскові фігури гетьманів України Дем’яна Многогрішного, Івана Мазепи та Пилипа Орлика.

      

 

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>