День археолога

15 серпня – День археолога

arheology_day_1Пам’ятки матеріальної культури, залишені людьми, що населяли територію України, є цінними джерелами інформації, вони дають правдиве уявлення про історію та народ, який творив її своїм повсякденним життям. Досліджуючи ці пам’ятки, фахівці простежують основні періоди історичного й культурного розвитку населення, етнічні й соціально-економічні процеси, доводять наявність нерозривного зв’язку, спадкоємності матеріальної культури і досвіду, що завжди існує між поколіннями.

В Україні завжди шанували історію, віддіючи належне таким фахівцям як археологи. arheology_day_2Саме тому у 2008 р. було прийнято рішення це професійне свято відзначати на державному рівні.

Наукові співробітники Національного заповідника «Глухів» кожного року беруть активну участь у роботі Батуринської українсько-канадської археологічної експедиції.

Колектив заповідника відвідав м.Батурин та побував на розкопках території садиби генерального судді В.Кочубея та біля цитаделі Батуринської фортеці.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>