День пам’яті жертв Голодомору

 

24–25 листопада до Дня вшанування пам’яті жертв Голодомору в Україні у Національному заповіднику «Глухів» було проведено низку тематичних заходів «Запали свічку пам’яті» для дітей різних вікових груп Глухівської загальноосвітньої школи I–III ступенів № 2: 1-Б класу (вчитель М.П. Суровицька), 5-А класу (вчитель Т.С. Кабанова), 7-А класу (вчитель С.В. Мисько), 9-А класу (вчитель Н.М. Овчаренко).

 

Зараз, коли військо-політична еліта росії фактично відновила сталінський план знищення української нації, ми, захищаючи свою демократію і свободу від жорстокої агресії, не забуваємо про масовий штучний голод 1932–1933 років, який призвів до мільйонних жертв. Неля Пінчук, формуючи компетенції школярів та використовуючи фактичний матеріал, говорила про причини голодомору та його наслідки, демонструвала архівні документи й відеоматеріали, проводила паралелі, наголошуючи, що давні наративи наразі стали реальністю, а геноцид української нації кремлем повернув нас на 90 років назад.

Гілка калини та колоски традиційно символізують цю трагедію. Тож із першокласниками співробітниці Заповідника зробили паперові колоски та свічку пам’яті.

Ушановуючи загиблих у цій трагедії, урок пам’яті було завершено хвилиною мовчання.

Хай пам’ять про мільйони невинно убієнних згуртує нас живих!

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>