День відкритих дверей

4 квітня 2017 р. для громадськості міста і всіх бажаючих заповідник проводив день відкритих дверей з метою ознайомлення з результатами його роботи, обговорення проблемних питань, відвідування музею археології і експозицій виставок, спілкування з колективом щодо планів на майбутнє.

Знаково, що першим відвідувачем заповідника у цей день став Володимр Михайлович Мажуга – людина, що віддала музейній справі Глухова майже все своє професійне життя, працюючи на посадах директора Глухівського міського краєзнавчого музею, згодом – зберігача фондів. Саме з цим прізвищем пов’язане становлення заповідника як музейної установи, коли у 1999 р. до Володимира Михайловича звернулися працівники новоствореного закладу з питаннями проведення науково-дослідної роботи, організації комплектування, обліку та збереження музейних фондів. А далі, цього дня, до нас приходили індивідуальні відвідувачі і організовані групи екскурсантів, які прагнуть знати історію своєї держави, свого народу і міста, в якому вони живуть або знаходяться у даний час.

Ще на початку лютого місяця 2017 р. до адміністрації заповідника звернулося керівництво військової частини – польової пошти В 2287 з проханням провести безкоштовні екскурсії по Глухову та музею археології для військовослужбовців – учасників Антитерористичної операції. У День відкритих дверей до нас завітала організована група українських вояків, яка познайомилися з артефактами, що знаходяться в музейній експозиції, а також відвідала виставку «Миттєвості Великої війни», розташовану у кордегардії пам’ятки архітектури і історії «Київська брама Глухівської фортеці».

Цього дня свою першу лекцію з введення в археологію в стінах профільного музею отримали студенти 14 групи першого курсу історичного факультету Глухівського національного педагогічного університету ім. О. Довженка. Для всіх інших, різних за віком і фахом відвідувачів, пропонувалися екскурсії по виставкам і території пам’ятки «Садибний будинок Кочубеїв», де вони могли не тільки отримати потрібну інформацію, і а випити гарячого чаю з самовару за традиціями наших пращурів.

Одне слово – хто хотів познайомитися з історією Глухова, роботою заповідника, скористатися можливістю безкоштовного відвідування музею та виставок і просто зарядитися позитивом – той це і здійснив. У свою чергу такі дні ми будемо практикувати і надалі, щоб бути максимально відкритими для наших городян, громадських діячів, гостей міста.

 

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>