до 80-річчя від дня народження Ю.С.Шемшученка

Skvoz_prizmy_vremeni_Yuriy_shemshuchenko14 грудня 2015 р. у конференц-залі музею археології Національного заповідника «Глухів» відбулася тематична бесіда «Державотворення і правотворення в Україні: досвід, проблеми, перспективи» до 80-річчя від дня народження Ю.С.Шемшученка, вченого-правознавця, академіка НАН України і Академії правових наук України, уродженця м. Глухова.

У процесі спілкування аудиторії обговорювалися питання формування правової системи в Україні та науково-теоретичного внеску Юрія Сергійовича Шемшученка у створення підвалин української юридичної науки. Були відображені основні віхи життєвого шляху українського правознавця, для якого наука була і залишається сенсом життя.

zahid_shemshuchenkoЯк зазначав сам ювіляр: «Я не займав високих державних посад. Своє життя присвятив науці та громадській діяльності. Волею долі жив на межі двох століть: одного – вже минулого, а іншого – таємничого своїм майбутнім. Проте, минуле, як подих історії, продовжує хвилювати мою душу і серце, яке вже добре попрацювало».

Колектив заповдника долучається до всіх привітань ювіляру і бажає Юрію Сергійовичу міцного здоров’я, творчого натхнення та невтомної праці на благо нашої Батьківщини.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>