Дякуємо захисникам і захисницям України!

13 жовтня 2022 року до Дня козацтва та Дня захисників і захисниць України у Національному заповіднику «Глухів» відбувся інтелектуально-пізнавальний захід для учнів 3-Б класу Глухівської загальноосвітньої школи I–III ступенів № 2 (вчитель Н. Грудиніна). Кожного року – це завжди особливі свята, а цьогоріч – і поготів.

 

Наша країна має складну історію: на її долю випало чимало війн, важливих битв і багато перемог! Україна – батьківщина вільної військової спільноти – козаків – і знакових особистостей, подвиги яких стали справді легендарними із давніх-давен і аж до сьогодні, коли нові герої, котрі тримають на своїх плечах незалежність України, живуть поряд із нами.

 

Саме про такі історичні паралелі, дати й цікаві факти співробітниці Заповідника Надія Мірошниченко та Неля Пінчук говорили із дітьми під час виховного заходу цього дня. Дізнатися більше про сучасне державне свято – День захисника і захисниць України, його історичні витоки, прапор ЗСУ, героїв, волонтерів…, а також про традиції і звичаї українського козацтва, Запорізьку Січ третьокласникам допомогли пізнавальні вікторини, тематичні конкурси, ігри. А ще діти усвідомили, що захищати Батьківщину можна не лише із зброєю в руках, але й словом, особистими гарними результатами у навчанні, сумлінною працею на її користь та в ім’я її могутності.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>