Ековечорниці «Хліб. Українські традиції та сьогодення»

У сучасному глобалізованому світі національні кухні різних народів продовжують ширитися планетою. Страви, як-от шаурма, піца, хот-дог, суші підкорили усі континенти. На тлі цього невідступного засилля їжі із далеких країн нам часом варто повертатися до рідного коріння – етнічної кухні й автентичних традицій культури та побуту населення України.

 

Саме із метою «культивувати своє» співробітники Національного заповідника «Глухів» зібралися разом із вихованцями учнівського самоврядування та кураторами еколого-натуралістичного відділу (Інна Гулакова, Алла Панченко) Глухівського міського центру позашкільної освіти на ековечорниці. Така зустріч – чудова нагода для розповідей, посмішок і щирого спілкування. Говорили цього дня про хліб – простий і водночас сакральний символ усіх українців.

 

Екскурсоводка Заповідника Неля Пінчук розповіла, як в Україні – державі із давньою і багатою культурою хліборобства – вирощували хліб і випікали смачні паляниці, та як шана хлібові відбилася у розмаїтті традицій нашого народу. А свідомі екоактивісти МЦПО м. Глухова та їхні куратори презентували власноруч зроблені сучасні хлібники та представили свій проєкт «Екоторбика. Ший торбинки, змінюй світ на краще», який популяризує хліборобську звичаєву культуру та формує у громадян нашого міста дбайливе ставлення до довкілля.

  

Закінчився тематичний захід майстер-класом Алли Панченко «Прикрашаємо коровай» та смачним чаюванням із українських трав.

 

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>