Екскурсія на ферму. У гості до корів

Колектив Національного заповідника «Глухів» щороку подорожує не лише визначними історичними місцями нашої країни, відвідуючи меморіальні комплекси, музеї, історико-культурні заповідники, а й охоче долучається до наукового та зеленого туризму. Крім того, науковці Заповідника, в рамках розширення не тільки свого загального кругозору, а й туристичного потенціалу Глухова, прагнуть дізнатися якомога більше про різноманітні об’єкти показу, відвідуючи неординарні екскурсії.

Кажуть, що краще один раз побачити, ніж сто разів почути. Слідуючи цьому вислову, співробітники Заповідника вирішили ознайомитися з сучасними технологіями тваринництва і на власні очі подивитися, де і як відбувається виробництво коров’ячого молока на промисловій основі. 18 січня 2019 р. вони відвідали спеціалізоване підприємство індустріального типу по виробництву продуктів тваринництва – сучасний тваринницький комплекс ТОВ «Велетень», що розташований у місті Глухові.

«Велетень» – одне з найуспішніших товариств європейського зразка в Україні. Сьогодні на фірмі утримується більш ніж 2000 голів худоби, з них 800 – дійних. Окрім продажу молока екстра класу за ціною 10 гривень за літр, господарство займається продажом елітних нетелів. Щодня виробляється 27 т молока: 70% йде на переробку в компанію «Бель Шостка», решта – на Новгород-Сіверський сирзавод. 70% всіх кормів господарство заготовляє самостійно.

У ході цікавої екскурсії фермою колектив Заповідника дізнався про взаємопов’язану систему організаційних, економічних, зоотехнічних, ветеринарних та інженерних прийомів розведення та утримання тварин; завітав на молочно-тваринні блоки ТОВ «Велетень», познайомився з сучасними технологіями годівлі корів. Від ветеринарного лікаря-ортопеда Віктора Суходуба музейники та науковці дізналися про прийоми вакцинації та лікування тварин, різні профілактичні заходи. На питання, у чому секрет успіху господарства, пролунала відповідь, яку не завжди можна почути в умовах сучасних реалій: «Просто потрібно любити справу, якою ти займаєшся».

   

По завершенню гості подякували керівництву ТОВ «Велетень» та організаторам за інформаційну екскурсію і побажали їм успіхів та нових звершень і досягнень.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>