Флешмоб «Жовта стрічка» до Дня гідності та свободи

В Україні 21 листопада відзначають День гідності та свободи. Це державне свято встановлено Указом Президента України від 13 листопада 2014 року на честь початку двох революцій: Помаранчевої революції 2004 року та Революції гідності 2013 року.

Російсько-українська війна внесла свої корективи у відзначення цієї дати. Рух громадянського опору на півдні України «Жовта стрічка», який був створений у квітні 2022 року у відповідь на російське військове вторгнення, у День гідності та свободи ініціював флешмоб із однойменною назвою. Вони закликали українців пов’язати сьогодні жовту стрічку і викласти фото з нею та хештегом #ЖовтаСтрічка у соціальні мережі, щоб підтримати спротив населення на тимчасово окупованих росією територіях.

Співробітники Національного заповідника «Глухів» долучилися до міжнародного флешмобу. Віримо у Збройні Сили України! Віримо у мирну, демократичну, європейську Україну!

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>