Фонди

Основою існування та діяльності будь-якого музею є його фонди. Вони формуються, зберігаються, використовуються і обліковуються відповідно до Закону України «Про музеї та музейну справу» та згідно з Інструкцією з організації обліку музейних предметів». Адже музей – це, передусім, сховище унікальних предметів, які мають високу цінність.

Основу фондової колекції музею археології НЗ «Глухів» складають речові пам’ятки та предмети археології, знайдені на території Глухова та Глухівського району, комплектування яких здійснюється за рахунок польових досліджень, передачі предметів приватними особами, закупівлі тощо.

Наразі у фондах Заповідника, комплектування яких розпочалося з 2003 р., налічується 6,5 тис. предметів основного та науково-допоміжного фонду. Експозиція музею археології представлена великою частиною музейної колекції (1648 одиниць зберігання), яка дає змогу відтворити історію нашого міста від часу появи першої людини до пізнього середньовіччя.

Щороку, відповідно до перспективного плану комплектування фондів, їх кількість збільшується приблизно на 500 одиниць. Це речі, які були у повсякденному вжитку глухівчан наприкінці ХІХ – на початку ХХ ст., предмети, отримані в результаті проведення охоронних археологічних досліджень, старі фото із зображенням глухівських пам’яток архітектури, персоналій, які залишили помітний слід в історії Глухова. Всі предмети, що надходять до основного фонду упродовж поточного року, атрибутуються, інвентаризуються і заносяться до відповідної облікової документації.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>