Глухів — книжкова столиця Сумщини

Наше місто по праву можна назвати обласною книжковою столицею. Кожного року до рук читачів потрапляють десятки нових глухівських видань, авторами яких є заслужені діячі культури, історики, краєзнавці, поети і просто ентузіасти. Жодне місто Сумщини не може похизуватися такою активністю видавничої діяльності.

На днях побачила світ книга кандидата історичних наук, старшого викладача Глухівського національного педагогічного університету ім. Олександра Довженка В.М. Крижанівського «Викладачі Глухівського інституту (1874–1924 рр.). Біобліографічний словник». Про це явище у історичній науці можна сказати декількома словами: «За весь час існування педагогічного вузу в Глухові ніхто не робив навіть спроби систематизувати інформацію про його викладачів». Віталій Михайлович відкрив для читачів плеяду видатних і пересічних особистостей, що працювали в Глухівському інституті, гімназіях, ремісничих училищах тощо. Підгрунтям для книги стала багатюща бібліографічна база. Дуже приємно, що автор видання використав дослідження наукових співробітників Національного заповідника «Глухів»: архіви кандидата історічних наук, вченого секретаря Заповідника Ірини Мошик; роботи генеолога Віри Назарової, Світлани Жукової та Олександра Мірошниченка.

Робота Віталія Крижанівського не просто зайняла вільну нішу в історії міста Глухова. Вона є даниною пам’яті глухівчанам, що працювали, жили в місті і виховали не одне покоління його мешканців.

  

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>