«Кольорові візерунки»

21 січня 2020 р. у конферец-залі Національного заповідника «Глухів» відкрилася художня виставка акварельних робіт «Кольорові візерунки». Цього разу вперше на розсуд жителів та гостей міста Глухова представлені 39 акварелей Оксани Косової – художниці із Новгорода-Сіверського.

  

Оксана Іванівна Косова народилася в м. Сновськ (до 2016 – м. Щорс), що на Чернігівщині. Завдяки батькові, художнику-аматору, зростала в атмосфері любові до мистецтва і перші уроки малювання отримала саме вдома. Закінчила Чернігівський педагогічний інститут ім. Т.Г. Шевченка (факультет педагогіки та методики початкового навчання й образотворчого мистецтва). Через життєві обставини вчителем так і не працювала, проте зберегла жагу до творчості.

У творчому доробку новгород-сіверської мисткині – понад 60 художніх творів на різну тематику. Перевагу художниця надає графіці та живопису, працюючи у техніках акварелі, пастелі.

Роботи талановитої художниці уже експонували виставкові зали Києва, Новгорода-Сіверського, Сновська, Шостки.

  

На представлених у м. Глухові акварелях, починаючи з простих, легких, етюдних і закінчуючи роботами більш складними за композицією, мисткиня намагалася досягнути ніжної прозорості кольору, легкої витонченості пейзажів («Веранда в зелені», «Весна», «Лісове озерце», «Морозний ранок» «Дача над Десною», «Осіння негода», «Захід сонця» тощо), природної яскравості у квіткових сюжетах («Яблуневий цвіт», «Тюльпан», «Півонії», «Троянда»).

Акварелі Оксани Косової дзвенять барвами, вони – «живі», витончені, мрійливі та освітлюють експозицію теплом і ніжністю її таланту.

Запрошуємо відвідати художню виставку «Кольорові візерунки», яка триватиме у Національному заповіднику «Глухів» до 15 березня 2020 року.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>