Концерт-реквієм

8 травня 2018 р. у кордегардії пам’ятки історії та архітектури «Київська брама Глухівської фортеці» відбувся концерт-реквієм, присвячений пам’яті всіх загиблих у період нацистської окупації Глухова 1941–1943 рр. Місце проведення концерту було обрано не випадково – тут з 2014 р. Національним заповідником «Глухів» розгорнуто експозицію постійно діючої виставки «Миттєвості Великої війни».

Класичні твори композиторів М. Березовського, Д. Бортнянського, М. Леонтовича, М. Лисенка, П. Львова у виконанні народного камерного хору під керівництвом Катерини Кобзар з особливим трагізмом звучали серед експонатів виставки: особистих речей військовополонених, замордованих у глухівському таборі; розбитої техніки та озброєння; унікальних світлин 1941–1943 рр., зроблених німецькими солдатами у окупованому Глухові.

Червоною ниткою і через музичні класичні твори, і через розповідь завідувача науково-дослідного відділу Заповідника Юрія Коваленка проходила думка про те, що війна – це велика трагедія для всіх сторін конфлікту, адже вирішується вона ціною тисяч і мільйонів життів, про людство має пам’ятати не тільки в День пам’яті та примирення.

 

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>