Мандрівки по цікавим історичним місцям

dsc03807Щорічно колектив Національного заповідника «Глухів» День туризму в Україні проводить у мандрівках по цікавим історичним місцям. Цього року маршрут пролягав до палацу Ґалаґана в Сокиринцях та Свято-Троїцького Густинського жіночого монастиря.

В Сокиринцях співробітники заповідника познайомилися з історією садибно-паркового комплексу, який належав родині відомого козацько-старшинського роду Ґалаґанів Цей комплекс є найбільш характерним прикладом палацово-маєткової архітектури Лівобережної України кінця XVIII – початку XIX століття.

dsc03775З розповіді екскурсовода ми дізналися, що мурований палац, у якому тепер розташований Сокиринський професійний аграрний ліцей, було споруджено у 1823–1829 роках за проектом архітектора Павла Дубровського прилуцьким полковником Павлом Ґалаґаном. Навколо палацу садівником з Австрії Бістерфельдом було розроблено великий ландшафтний парк на 40 га з альтанками, церквою і каплицею, греблею і двома мостами. До нашого часу збереглися ротонда та напівзруйнований готичний місток.

dsc03818Вразив своєю величчю і архітектурний комплекс епохи бароко – Свято-Троїцький Густинський жіночий монастир, заснований на початку XVII ст. ченцем Йоасафом. Доля монастиря була нелегкою – він пережив декілька пожеж, неодноразово закривався. Тільки з набуттям Україною незалежності обитель поступово відбудували.

Наша країна має багату історію, наповнену визначними історичними місцями, які варто вивчати і популяризувати не тільки в Україні, а й в усьому світі.

Колектив заповідника висловлює щиру вдячність приймаючим сторонам  за гостинність та цікаві екскурсії.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>