Миколай іде до нас

Святковий настрій і передчуття чогось неймовірного витають у повітрі. Мерехтять вогники і блиски у вітринах магазинів. Навкруги панує передноворічна метушня: прикрашаються оселі, готуються подарунки і ласощі.

   

Зимовий період – найулюбленіший час для дітей. Адже саме взимку найбільше свят і омріяних дарунків. Починаються зимові свята з Дня святого Миколая. Діти дуже люблять цей день, коли оживає диво і можна знайти під подушкою смаколики.

13 грудня 2019 року, напередодні дня святителя Миколая Чудотворця, Національний заповідник «Глухів» запросив учнів 2-Б класу (вчитель Суровицька М.П.) Глухівської загальноосвітньої школи I–III ступенів №2 на виставку «Новорічна круговерть» та урок християнської етики «Зустрічайте Миколая! Він вас всіх чудово знає».

   

Співробітники Заповідника підготували для малечі багато цікавинок: інтерактивну розповідь із великою кількістю яскравих зображень про життя святого Миколая та історію виникнення і поширення цього свята, майстер-клас із виготовлення новорічної прикраси «Янгол». Яна Чернякова розповіла школярам про добрі вчинки святого Миколая, якого дуже поважають не лише в Україні, а і в усьому світі, познайомила із традиціями, легендами, прикметами, пов’язаними із цим днем.

Другокласники, разом із учителем та батьками, підтримали акцію «Подаруй новорічну прикрасу музею», принісши старовинні ялинкові іграшки до Національного заповідника «Глухів», якими власноруч прикрасили ялинку у конференц-залі. Родзинкою заходу стали пісні про Миколая, які виховані та чемні діти радо заспівали для співробітників Заповідника. Співи ці не тільки створювали гарний настрій усім присутнім, а й надихали малечу на творчість під час виготовлення новорічної поробки.

У святковому заході взяли участь усі школярі, ніхто не залишився осторонь. Доброзичлива атмосфера, яскраві емоції, щирі посмішки, вогники в очах, фотографування біля новорічної ялинки – усе це надовго залишиться у пам’яті як дорослих, так і дітей.

One comment to Миколай іде до нас

  • Олена  говорити:

    Дітям дуже сподобалось, дякуємо!!!

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>