На Миколаївському ярмарку

   

29 липня 2017 р. у Коропі, в п’ятнадцятий раз проходило традиційне свято – «Миколаївський ярмарок». Вже котрий рік поспіль яскраве дійство об’єднує тих, кому не байдужі сьогодення і майбутнє цієї квітучої землі, тих, хто пам’ятає і шанує її славну історію і культуру.

На запрошення керівництва Коропського району Національний заповідник «Глухів» взяв участь у ярмарку як музейний заклад сусідньої з Чернігівщиною області. У містечку майстрів, поряд з народними умільцями, Заповідник презентував туристичну Сумщину, її найцікавіші пам’ятки історії та архітектури, культові споруди, музейні заклади, екскурсійні маршрути. Жителі та гості Коропщини мали змогу отримати інформацію щодо історико-культурних заповідників, розташованих на теренах Сумської області, з’ясувати комунікацію і контакти, придбати сувенірну та рекламну продукцію.

   

Миколаївський ярмарок став для нас заходом, який допомагає у повній мірі розкрити багатогранну українську душу, показати працьовитість, згуртованість, прагнення до мирного та стабільного життя українців. Створення хоча б на один день музейного містечка просто неба сприяє відродженню української самобутності, народних звичаїв та обрядів, отже – збереженню нашої історичної пам’яті.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>