Напередодні світлого свята

 

Наближається Воскресіння Господнє Ісуса Христа – найважливіше свято у християнському календарі, коли ми даруємо один одному тепло, любов та увагу.

 

Цими днями учні місцевих шкіл мали чудову нагоду зібратися у колі друзів у затишній атмосфері Національного заповідника «Глухів» і творчо попрацювати: створити особливо-неповторну пасхальну прикрасу-вінок своїми руками.

 

У ході майстер-класу з розповідей Нелі Пінчук та Надії Мірошниченко діти 2-А класу ЗОШ № 1 (учитель Н.С. Мартиненко), 1-Б класу (учитель М.П. Суровицька) та 3-Б класу (учитель Н.В. Грудініна) ЗОШ № 2, 1-А класу (учитель Т.М. Гапонько), 2-А класу (учитель В.Д. Хабенко), 3-А класу (учитель О.В. Боровик), 3-Б класу (учитель Ю.С. Протасенко) ЗОШ № 6, 9-го класу школи-інтернату (вихователька Г.В. Маринченко) дізналися про різноманітні релігійні традиції святкування Великодня в Україні, символіку й атрибути Пасхи та ознайомилися з наявною у Заповіднику колекцією великодніх різнокольорових візерункових писанок, крашанок, дряпанок, крапанок і пасхальними витинанками, що експонуються на мінівиставці. Було також наголошено, що Пасха – це не лише час радісного святкування для усіх християн, але й час для покаяння. Великдень нагадує нам про важливість віри, любові й надії на краще майбутнє.

 

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>