«Небесні акварелі»

  

16 січня співробітники Національного заповідника «Глухів» брали участь у презентації персональної виставки фотохудожника Віталія Максютенка «Небесні акварелі», яка відбулася у Глухівському міському краєзнавчому музеї.

Віталій Максютенко народився у м. Глухові, але більшу частину свого життя прожив у Сумах, два роки тому його не стало. Виставку на його малій батьківщині організувала його дружина. Як розповідав автор робіт, уперше він «побачив небо» на праслов’янському кургані біля заповідника «Михайлівська цілина»., коли брав участь в експедиції відомого культуролога і эзотеролога Павла Корнієнка Це і стало початком проекту. Свою першу виставку Віталій організував у 2008 році.

Експозиція «Небесні акварелі» складається з фотокартин присвячених небу, його різним настроям і станам. В колекції автора понад 200 робіт. Характерним в оформленні фотокартин В. Максютенка є відсутність жодного обрамлення, адже на думку художника небо не можливо обмежити ніякими рамками. Кожен відвідувач виставки дивлячись на «небо Віталія Максютенка» побачить свої символи, фігури, сюжети і можливо частіше почне милуватися небесним різноманіттям.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>