НУШ у музеї

  

У сучасному суспільстві музей – це не тільки експонати, виставкові площі, люди, які там працюють. Це – освітній, культурний, мистецький осередок, відкритий до нових різноманітних ідей, проектів, заходів. Так в умовах реформи освіти вже функціонує нова українська школа (поки що в початковій ланці). Вчителі і співробітники музею спільними зусиллями втілюють у життя різноманітні майстер-класи, тематичні, дослідницькі та авторські уроки, квести. В умовах карантину для Заповідника в нагоді стала територія музею археології, зручно облаштована для проведення уроків на свіжому повітрі з дотриманням відповідних вимог.

  

Цей тиждень у першачків присвячений темі «Я і Батьківщина» з предмета «Я досліджую світ». Етнографічні речі з фондової колекції Заповідника стали наочним прикладом ужиткових традицій українців. Екскурсоводка Неля Пінчук у активній комунікації з учнями, використовуючи інтерактивний метод «Мікрофон», ознайомила учнів з умовами життя українців у минулому. Ступи, прядки, скрині, горщики та макітри стали інтерактивними експонатами, на прикладі яких діти власноруч могли перевірити їх практичне застосування.

  

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>