Обмін досвідом

Обмін досвідом

З метою обміну досвідом з колегами Коропського регіонального історико-археологічного музею, Мезинського народного археологічного науково-дослідного музею та працівниками Мезинського національного природного парку колектив Національного заповідника «Глухів» здійснив подорож на Чернігівщину.

Археологічна колекція Коропського регіонального історико-археологічного музею вразила своїми рідкісними та численними експонатами. Музей займає площу колишньої Феодосівської церкви, побудованої в 1886 році на кошти прихожан. Експозиційна площа розміщується в двох залах. В основу створення музею було вирішено розмістити археологічну колекцію, яка на той час налічувала близько 2,5 тисяч експонатів. З часом фонди поповнювалися іншими предметами музейного значення: етнографія, образотворче мистецтво, нумізматика, археологія та ін. Зараз історико-археологічний музей налічує більше 7-ми тисяч експонатів.

Наступним об’єктом знайомства з історико-культурною спадщиною Чернігівщини став Мезинський народний археологічний науково-дослідний музей, створений у 1965 р. В.Є. Куриленком. Головний напрям роботи цього музею – вивчення всесвітньовідомої Мезинської палеолітичної стоянки мисливців на мамонтів. Завдяки фундатору за 43 роки роботи музею було відкрито 24 археологічні культури на території Коропського та Шосткинського районів.

Окрім наукових установ працівники заповідника відвідали духовну обитель – Пустинно-Рихлівський Миколаївський чоловічий монастир. Він був заснований у XVII ст. і розташований на найвищій точці Чернігівщини – на висоті 212 м над рівнем моря. Історія Рихлівського монастиря пов’язана з монастирем Глинська пустинь, адже в обох обителях здійснював своє духовне служіння архімандрит Іоанникій (Іван Головацький), якого в 2008 році було причислено до лику святих.

Мезенський національний природний парк став останнім об’єктом мандрівки. Парк було створено в лютому 2006 року, він є одним із десяти найбільших існуючих національних парків України.

Живучи в своєму рідному місті, щодня займаючись звичними справами, майже не маючи часу на відпочинок, ми не замислюємося, скільки неймовірного та цікавого нас оточує, якою прекрасною є наша Україна. Подорожі збагачують наше життя, насичують його приємними емоціями, новими знайомствами та відкривають нові цікаві куточки рідною країни.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>