«Олімпійський рік — не тільки для олімпійців!»

420A859820 липня до заповідника завітала відома глухівська велика дружня спортивна сім’я Колтакових. Голова родини – Володимир Миколайович, який очолює міський волейбольний клуб ім. К. Реви, син Фелікс – заслужений тренер України, майстер спорту України з пауерліфтингу, син Микола – майстер спорту міжнародного класу з пауерліфтингу, суддя національної категорії з пауерліфтингу та важкої атлетики, спортивний журналіст, онуки Іван, Володимир і Дмитро прийшли привітати свою дружину, маму, бабусю Ірину Семенівну з відкриттям авторської експозиції «Спорт» в рамках постійно діючої виставки дзвіночків «Дзвінка мелодія душі».

420A8625Нова експозиція присвячена ХХХІ літнім Олімпійським іграм, які незабаром проходитимуть у Ріо-де-Жанейро. Вона містить дзвіночки, подаровані колекціонерці спортсменами, тренерами, спортивними суддями і журналістами. Серед них – дзвінкі сувеніри від легендарного диктора ФК «Динамо» Київ, члена олімпійської збірної СРСР 1952 року Олени Гуц, олімпійської чемпіонки з біатлону Віти Семеренко, учасниці Олімпійських ігор у Солт-Лейк-Сіті, призерки чемпіонату світу з біатлону Оксани Яковлєвої, учасника двох Олімпіад, призера чемпіонату світу з біатлону Сергія Сєднєва, багаторазової чемпіонки світу і Всесвітніх спортивних ігор з пауерліфтингу Лариси Соловйової, члена збірної України з футболу Тараса Степаненка та інших. В колекції чимало дзвіночків з чемпіонатів світу, Європи та численних 420A8698Всеукраїнських змагань, привезених чоловіками сім’ї Колтакових, по яким можна прослідкувати широку географію спортивних змагань, в яких вони брали участь.

Відкриваючи експозицію, Ірина Семенівна наголосила на тому, що спорт і фізична культура повинні бути пріоритетом в суспільстві. Їх необхідно пропагувати всіма можливими засобами, у тому числі і сьогоднішнім заходом, який є маленьким внеском в цю важливу справу.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>