Пишемо радіодиктант національної єдності

9 листопада, у День української писемності й мові, колектив Національного заповідника «Глухів» приєднався до масштабного всеукраїнського флешмобу й узяв участь у написанні радіодиктанту єдності. Традиційно його пишуть в цей день різні категорії верств населення: від школярів до міністрів.

Цьогорічний диктант мав назву «Крила України» і проходив під гаслом: «пишемо разом». Співробітники Заповідника, незважаючи на свою різну профільну освіту та посади, змогли повправлятись у грамотності разом з усією Україною. Щорічно до написання диктанту єдності долучаються сотні тисяч людей в усіх регіонах нашої країни та патріотично налаштовані українці у різних куточках світу.

   

Вісімнадцятий радіодиктант єдності у Національному заповіднику «Глухів» писали вперше, слухаючи його текст наживо на хвилях Першого каналу Українського радіо. Ось і звучить голос педагога, лінгвіста, доцента Київського університету ім. Б. Грінченка, радіоведучого Олександра Авраменка. Хвилювання… Проте більшість співробітників нашої науково-просвітницької установи упевнена у свої силах і сподівається на гарний результат.

Основна мета проведення даного патріотичного заходу у Заповіднику – єднання навколо рідної мови на теренах українсько-російського прикордоння, а вже потім – перевірка власної грамотності, бо без мови, як показала практика нещодавніх подій на Сході, немає нації, а без нації – держави.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>