Подорож у літературний світ Гоголя

У рамках святкування 210-ї річниці від дня народження М.В. Гоголя 10 квітня 2019 р. у стінах Глухівського НВК: ДНЗ-ЗОШ І–ІІ ступенів № 4 Національним заповідником «Глухів» була організована та проведена слайд-розповідь «Микола Гоголь – великий український письменник».

Неля Пінчук ознайомила учнів з творчим шляхом М. Гоголя, здійснила віртуальну подорож у літературний світ, познайомила з найцікавішими епізодами його відомих творів. На великому екрані були продемонстровані образи харизматичних героїв письменника з повістей «Вій», «Вечори на хуторі поблизу Диканьки», «Тарас Бульба».

  

Говорячи про важливість і значимість творів М.В. Гоголя та їхній вплив на розвиток української літератури, не можна залишити поза увагою й основні життєві дати біографії письменника, драматурга, критика, публіциста. Крім іншого, було акцентовано на тому, що життєвий шлях Миколи Васильовича дотепер досліджується ученими-істориками, а майбутні розвідки та робота з архівними джерелами спрятимуть ґрунтовному висвітленню теми перебування Гоголя на Глухівщині у дворянській родині Марковичей-Маркевичей.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>