Семінар учителів історії «Використання різних видів інформаційних джерел при проведенні уроків історії рідного краю»

seminar_oktyabr_2013_124 жовтня 2013 р. на базі Національного заповідника «Глухів» був проведений міський семінар учителів історії «Використання різних видів інформаційних джерел при проведенні уроків історії рідного краю». До участі ньому були залучені спеціалісти міського відділу освіти, учителі історії загальноосвітніх шкіл, працівники музейних закладів Глухова.

 На семінарі обговорювалися проблеми використання історичних джерел, зокрема документів, спогадів, речових пам’яток, ілюстративного матеріалу тощо при проведенні уроків з історичного краєзнавства і оформленні учнями робіт в Малій академії наук.
seminar_oktyabr_2013_2З досвідом роботи Національного заповідника «Глухів» у цьому напрямку ознайомив присутніх завідувач науково-дослідного відділу Юрій Олександрович Коваленко. У своєму виступі він зупинився на методиці проведення археологічних досліджень і використанні археологічного матеріалу як одного з найбільш достовірних джерел інформації у вивченні історії.
 Присутні мали змогу переглянути відеофільм «Спасо-Преображенська церква у м. Глухові», який у 2009 р. на восьмій науково-практичній конференції «Сіверщина в історії України» презентувала завідувачка сектору науково-дослідного відділу історії Києво-Печерської лаври Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника Алла Єгорівна Бартош, ознайомитися з експозицією музею археології, відвідати виставку «30 храмів Глухова».

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>