Толока

Найкраще пам’ятка архітектури зберігає свою автентичність і може бути захищеною від руйнівного антропогенного впливу тоді, коли вона у сучасних умовах використовується за своїм функціональним призначенням, яке покладалося на неї при будівництві. Проведення комплексу заходів щодо приведення об’єктів культурної спадщини у стан, придатний для відвідування, не тільки музеєфікує пам’ятку, а й забезпечує її «лояльну» експлуатацію.

У 2015 році в пам’ятці місцевого значення «Банк Терещенків», що знаходиться на балансі Національного заповідника «Глухів», силами чоловіків заповідника проводилися опоряджувальні роботи, в ході яких було очищено від будівельного сміття п’ять підвальних кімнат, зроблено їх освітлення, засипані гравієм підлоги, законсервовані стіни, облаштовані вхід та сходинки. Одна кімната була музеєфікована і пристосована під експозицію виставки «Чорні тюльпани» Донбасу», присвяченій діяльності гуманітарно-пошукової місії «Груз – 200». За цей час новий музейний об’єкт відвідало вісім тисяч п’ятсот девяносто екскурсантів. Цього року планується розширення оглядових площ в підвалах пам’ятки.

22 березня 2017 р. колектив Національного заповідника «Глухів» організував толоку з метою благоустрою і прибирання територій своїх пам’яток. До пам’ятки «Банк Терщенків» було завезено п’ять кубометрів старовинної цегли для мощення підлоги майбутніх музейних приміщень. Висловлюємо щиру подяку ТОВ «Глухівбуд» за транспортну підтримку нашого творчого проекту.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>