Творча зустріч двох колективів

За кілька десятків кілометрів від Глухова у Середино-Будському районі Сумської області знаходиться Національний природний парк «Деснянсько-Старогутський». Парк створено з метою довгострокового збереження, відтворення та раціонального використання природних комплексів, здійснення рекреаційної діяльності. Заповідна зона займає площу 2357,4 га, в зоні регульованої рекреації ведеться еколого-просвітня робота, створені умови для відпочинку населення і відвідування парку туристами.
Національний заповідник «Глухів» упродовж кількох років підтримує професійні стосунки з НПП «Деснянско-Старогутський», зокрема з відділом науки та рекреації, наукові співробітники якого розробили концепцію формування екологічної мережі в регіоні, ведуть Літопис природи, проводять на базі свого закладу науково-практичні конференції, готують до друку монографії, путівники, науково-популярні видання.

    

5 жовтня 2017 р. у Національному заповіднику «Глухів» відбулася чергова творча зустріч двох колективів. Заступник директора по науковій роботі НПП «Деснянско-Старогутський» Г.П. Степаненко познайомила присутніх з новою серією друкованої продукції – путівником по національному природному парку, буклетами «Водно-болотне угіддя міжнародного значення «Заплава Десни», «Деснянський біосферний резерват». Жваве обговорення викликав перегляд фільму «Виставка-фестиваль учнівських та родинних колекцій «Природа навколо нас», який презентував старший науковий співробітник НПП С.М. Панченко. Цей фестиваль проходив на базі Конотопського краєзнавчого музею і може слугувати зразком інтеграції природничої і історичної наук.
Колектив Національного заповідника «Глухів» познайомив своїх колег з експозицією нової виставки старовинного одягу жителів с. Некрасове Глухівського району «Некрасівські мотиви в етнографії Глухівщини», поділився своїми науковими і екскурсійними планами і висловив сподівання на подальшу співпрацю природоохоронного і пам’яткоохоронного закладів на півночі Сумщини.

  

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>