Творче відрядження

CIMG0466CIMG046318 грудня 2015 р. з метою обміну досвідом та отримання фактичної інформації за темами власних досліджень наукові співробітники Національного заповідника «Глухів» Олександр та Надія Мірошниченки відвідали Чернігівський обласний історичний музей ім. В.В. Тарновського. Крім роботи з фондами, гостинні та люб’язні працівники музею організували зустріч з Діною Федорівною Гітченко (в дівоцтві Філон). Її бабуся та мати були вихованками Хрестовоздвиженського трудового братства М.М. Неплюєва.
Д.Ф. Гітченко залюбки дала інтерв’ю науковцям із Глухова. Жінка розповіла про своє дитинство та юність. CIMG0457За її словами, бабуся та мати з вдячністю згадували Миколу Миколайовича Неплюєва за надану їм якісну освіту і досвід життя в Трудовому братстві. Насамкінець Діна Федорівна показала могили сестер Миколи Неплюєва (Марії Уманець та Ольги Неплюєвої), які знаходяться на міському Чернігівському кладовищі, що колись мало назву Петропавлівське.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>