Виставковий сезон триває

Щедра на таланти Глухівщина подарувала Україні і світові видатних художників: Антона Лосенка, Миколу Мурашка, Георгія Нарбута. Якщо експонати глухівських музеїв хоча б побіжно знайомлять відвідувачів з життєвим і творчим шляхом своїх видатних земляків, то художні експозиції, що діють на постійній основі, у місті взагалі відсутні. Долучити глухівчан до високого мистецтва допомагають пересувні виставки, як от «Карпатська поліфонія», що презентує твори кращих митців Закарпаття і Прикарпаття із зібрання Сумського художнього музею ім. Никанора Онацького в стінах Національного заповідника «Глухів».

 

Глухів став першим майданчиком для експонування визначних полотен відомих митців означеного регіону. Експозиція дає уявлення про розвиток художніх напрямків та професійних шкіл митців Західної України. Представлені твори за своїм змістом і стилістичним спрямуванням продовжують тенденції розвитку як реалістичного, так і постімпресіоністичного мистецтва.

Полотна Йосипа Бокшая, Золтана Шолтеса, Андрія Коцки, Володимира Микити, Гаврила Глюка, Антона і Вітольда Монастирських вирізняються характерними ознаками свого регіону: яскравою передачею величі Карпат та національно-етнічних рис портретних типажів. Серед творчого доробку відомих митців представлені переважно пейзажний жанр та портрет, написані протягом 1940–1970-х років.

Виставка «Карпатська поліфонія» проходитиме у виставковій залі Національного заповідника «Глухів» до 26 листопада 2021 р. з дотриманням всіх карантинних вимог.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>