Воргол: городище, піраміда, лицарі

Фестиваль живої історії, що відбувся 19 червня 2021 р., запам’ятається жителям маленького села Воргол назавжди. Цей захід став визначною подією в культурному житті Сумської області. Від появи ідеї до реалізації проєкту минув лише рік, але який насичений рік!

 

Співробітники Національного заповідника «Глухів» пліч о пліч з волонтерами та місцевими жителями працювали над створенням інформаційного контенту, досліджували склеп-піраміду Шечкових, розробляли та проводили тематичні екскурсії. Воргольський фестиваль – це інтелектуальний продукт з потужним історичним підґрунтям, який був фізично реалізований Відділом культури і туризму Кролевецької міської ради. Для когось цей захід став розвагою: лицарські бої, рок-концерт, дискотека, екскурсії, купання, локальна їжа. Для нас фестиваль – це спосіб привернути увагу до проблем збереження природних та історико-архітектурних пам’яток регіону.

     

Глухів і Воргол має багатовіковий територіальний зв’язок і спільну історію, тому Заповідник буде продовжувати співпрацю з сусідньою ОТГ по створенню якісного туристичного продукту, який задовольнить будь-який перебірливий смак.

    

Подорожуйте, відкривайте Україну і обов’язково відвідайте Воргол!

  

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>