Всеукраїнська культурно-освітня акція «Потяг Єднання України «Труханівська Січ» у Глухові

19 березня 2017 року Глухів приймав учасників Всеукраїнської культурно-освітньої акції «Потяг Єднання України «Труханівська Січ». До нашого міста завітало 287 чоловік – волонтерів, студентів, школярів, громадських діячів та військових зі східних та західних областей України. Більшість учасників цієї акції – молодь, яка прагне познайомитися з містами України, дізнатися їх історію та сучасне життя, а головне – налагодити контакти з однолітками в різних частинах Батьківщини, таким чином об’єднуючи всю державу.

Подорож розпочалася 9 березня в Києві і завершиться 24 березня з поверненням до столиці. Перед зупинкою у Глухові учасники акції відвідали Коростень, Житомир, Умань, Кропивницький, Полтаву, Харків, Суми, а далі в програмі – ще п’ять міст: Батурин, Крути, Чернігів, Славутич та Яготин.

Глухів зустрів Потяг Єднання України смачним сніданком, після якого відбулося офіційне відкриття заходу. Подорожуючі вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні та загиблих захисників України в зоні проведення Антитерористичної операції. А далі працівники Національного заповідника «Глухів» упродовж кількох годин знайомили гостей з тисячолітньою історією Глухова та його пам’ятками історії і архітектури. В загальну програму заходів, окрім екскурсій містом, входило відвідування експозицій виставок «Миттєвості великої війни», «З історії стрілецької зброї», «Дзвінка мелодія душі», що організовані та проводяться Заповідником. У музеї археології на гостей чекала кава-брейк.

Після культурної програми учасники акції зустрілися зі своїми глухівськими колегами – студентами Професійно-педагогічного коледжу ім. О. Довженка, Державного навчального закладу «Глухівське вище професійне училище» та учнями загальноосвітньої школи № 6. Ввечері для молоді була організована дискотека на базі Глухівського національного педагогічного університету ім. О. Довженка.

Безперечно дана акція є цікавою та корисною для підняття патріотичного духу, самоідентифікації українців та єднання нашої держави. Зі свого боку колектив Національного заповідника «Глухів» вдячний всім учасникам за візит до нашого міста, за допитливість, бажання пізнавати рідну країну, здійснивши таку довгу і нелегку подорож.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>