XIX Всеукраїнська науково-практична конференція у Глухові

  

Протягом трьох днів, із 26 до 28 травня 2021 року, у Національному заповіднику «Глухів» проходила чергова Дев’ятнадцята всеукраїнська науково-практична конференція «Сіверщина в історії України», яка консолідувала ініціативних науковців із Глухова та різних частини України.

 

У ході її роботи розглядалися питання регіональної історії, обговорювалися особливості термінологічних історичних дефініцій. Наукова спільнота дискутувала щодо сучасного стану та тенденцій розвитку пам’яткоохоронної справи в Україні. Були презентовані успішні меценатські проєкти у Глухові протягом XIX cт., представлені видатні культурні, громадські діячі тощо. Назагал були винесені результати роботи дослідників в архівних та бібліотечних установах, особливості експедиційних розвідок.

 

За сприяння Національного заповідника «Глухів», Інституту історії України Національної академії наук України та Глухівського національного педагогічного університету ім. О. Довженка традиційно до початку роботи конференції був виданий черговий однойменний збірник наукових праць, який завантажено у електронний репозитарій Заповідника. До збірника «Сіверщина в історії України» у 2021 році включено 75 авторських наукових робіт як молодих аспірантів, магістрантів, працівників музейних установ, що прагнуть до професійного самовизначення та зростання, так і досвідчених науковців, серед яких 4 доктори наук, 45 кандидатів наук.

 

Культурна програма Дев’ятнадцятої всеукраїнської науково-практичної конференції також була насичено. Поряд із екскурсіями містом, знайомством із експозиціями виставок і Музею археології у місті Глухові, учасники наукового зібрання ознайомилися із культурною креативною індустрію у місті Шостці (Меморіально-освітній комплекс «Родинна пам’ять»), здійснили огляд об’єктів культурної спадщини на території Шосткинського порохового заводу.

 

27 травня були підведені підсумки роботи 19-ї конференції «Сіверщина в історії України» і визначена дата проведення наступної: вона має відбутися 25–27 травня 2022 року.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>