«Заповідник в навчальних закладах»

Таку назву має однин із видів культурно-просвітницької діяльності Національного заповідника «Глухів», спрямований на популяризацію історичної спадщини України в цілому та Глухівщини зокрема.

  

12 лютого 2018 року слухачами циклу інтерактивних лекцій, розроблених у науково-дослідному відділі Заповідника, стали студенти перших курсів Глухівського медичного училища. В зручних умовах актового залу цього навчального закладу екскурсовод Неля Пінчук ознайомила майбутніх працівників медичної галузі з подіями Української революції 1917–1921 років. В цей день 100 років тому за старим стилем у Коростені Мала Рада, а згодом і Центральна Рада (22 березня 1918 року), на пропозицію Михайла Грушевського, прийняли Володимирів тризуб за державне знамено УНР як великий і Малий Герб у відповідному орнаментальному обрамуванні. Опис і обґрунтування герба УНР належить Вадиму Модзалевському. Автором проектів став художник Василь Кричевський. Розповідь екскурсовода доповнило змістовне відео із серії «Історія без купюр. Українські універсали».

  

Наступного тижня відбудеться нова зустріч зі студентами-медиками, яка буде присвячена історії створення комплексу «Земська лікарня» і розвитку медичної справи у Глухові наприкінці ХІХ – у першій чверті ХХ ст.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>