Засідання Консультативної ради

Засідання Консультативної ради

11 квітня 2017 року відбулося перше в цьому році засідання Консультативної ради з питань охорони культурної спадщини при управлінні культури і туризму Сумської обласної державної адміністрації. У роботі ради взяли участь вчені, представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, керівники заповідників області. Національний заповідник «Глухів» представляла Світлана Жукова – заступник генерального директора.

На порядку денному обговорювалися питання щодо внесення до переліку щойно виявлених об’єктів Сумської області городища поблизу с. Мутин Кролевецького району та будівлі Тюремного острогу у м. Конотоп. Останній об’єкт викликав жваве обговорення фахівців-архітекторів та істориків щодо предмету його охорони.

Консультативна рада схвалила складену облікову документацію та рекомендувала порушити клопотання про занесення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України: городищ «Лобанова Гора», «Литвиновичі», «Великого Ворожбянського» та могильника курганного «Великий Бобрик». Були розглянуті паспорти на пам’ятки археології національного та місцевого значення, що вже перебувають на державному обліку. Також було ухвалено рішення про незанесення до Реєстру пам’яток історії, пов’язаних з діяльністю радянських установ та військових з’єднань 1917–1921 років.

До речі, завдяки позиції Національного заповідника «Глухів» і членів Консультативної ради з питань охорони культурної спадщини пам’ятка історії і архітектури місцевого значення «Тюремний замок» у Глухові не була виключена із Державного реєстру нерухомих пам’яток України, що убезпечило її від повного знищення і будівництва на цій території нових торгових об’єктів.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>