Щомісячні Архіви Февраль 2024

Говоримо разом українською

На зламі епох і в миті історичних звершень, серед шелесту перегорнутих сторінок минулого та нестримного прагнення до майбутнього, стоїмо ми – український народ, – об’єднаний спільною ідеологією, культурою, мовою.

   

21 лютого у Міжнародний день рідної мови Національний заповідник «Глухів» долучився до збереження національної ідентичності та розвитку української мовної спадщини в Україні. З метою популяризації рідної мови серед дітей співробітники Заповідника провели тематичну вікторину «Калейдоскоп мови» для учнів 4–Б класу (вчитель Ю.С. Протасенко) Глухівської загальноосвітньої школи № 6...

Детальніше

Мистецьке ремесло та культурні традиції України

 

15 лютого 2024 року допитливі учні 3-А класу (вчитель Н.С. Мартиненко) Глухівської загальноосвітньої школи I–III ступенів № 1 вкотре ступили на поріг Національного заповідника «Глухів» з метою доторкнутися до культурного минулого та духовних світів українців на виставці народного мистецтва Галини Кулик та Олени Замули «Плетиво творчості: дотик двох душ».

 

У культурному виставковому просторі музею, пронизаному розмаїттям кольорів у витворах народних ремесел: вишивки, вибійки, плетива, Надія Мір...

Детальніше

Плетиво творчості: дотик двох душ

У с. Слоут Березівської громади, де не чутно гомону сучасних міст, час пливе повільніше, а звуки природи грають мелодію життя, живуть дві майстрині українських ремесел – Галина Кулик та Олена Замула. Їхні вмілі руки створюють неймовірні предмети мистецтва, а їхні душі переплітаються в єдиному бажанні принести красу та зберегти дух українського народу в кожній нитці, у кожному виробі.

 

14 лютого 2024 року у Національному заповіднику відбулося відкриття виставки народного...

Детальніше

Увага аукціон! Про передачу в оренду державного нерухомого майна — нежитлових приміщень загальною площею 83,1 м2

Детальніше