Говоримо разом українською

На зламі епох і в миті історичних звершень, серед шелесту перегорнутих сторінок минулого та нестримного прагнення до майбутнього, стоїмо ми – український народ, – об’єднаний спільною ідеологією, культурою, мовою.

   

21 лютого у Міжнародний день рідної мови Національний заповідник «Глухів» долучився до збереження національної ідентичності та розвитку української мовної спадщини в Україні. З метою популяризації рідної мови серед дітей співробітники Заповідника провели тематичну вікторину «Калейдоскоп мови» для учнів 4–Б класу (вчитель Ю.С. Протасенко) Глухівської загальноосвітньої школи № 6.

Свято Міжнародного дня рідної мови, яке було встановлено згідно ініціативи і підтримки ЮНЕСКО, підкреслює важливість саме рідної мови для кожного народу та нагадує нам про величезну силу слова. Тож, говоримо в Україні разом українською. Бо наша мова – це не просто слова. Це наша історія, культура, наші відчуття, наші мрії. Це те, що робить нас унікальними, але водночас – і частиною великої глобальної спільноти.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>