100-річчя Української Центральної Ради

100-річчя Української Центральної Ради

З метою відзначення 100-річчя початку Української революції 1917–1921 років, вшанування традицій боротьби за незалежність і соборність України, утвердження української державності у формі Української Народної Республіки, Української Держави і Західноукраїнської Народної Республіки, Національний заповідник «Глухів» спланував ряд заходів, які будуть періодично проводитись упродовж поточного року.

4 березня 2017 р. виповнюється 100 років від дня утворення Української Центральної Ради. З цієї нагоди в конференц-залі Національного заповідника «Глухів» було проведено інтерактивний урок історії «Універсали Центральної Ради», який відвідали студенти першого та третього курсів Глухівського медичного училища.

Науковий співробітник Заповідника Олександр Мірошниченко роз’яснив студентам, що являла собою Центральна Рада: орган влади, який очолив масовий національно-визвольний рух в Україні, поєднав у собі представників різних політичних партій та громадських організацій. Центральна рада поступово перетворилася в парламент, почала видавати законодавчі акти – універсали, створила виконавчий комітет влади – Генеральний секретаріат.

Всього Українською Центральною Радою було видано 4 універсали, які визначили етапи становлення Української держави від автономії до самостійності.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>