25-й Ніжинський Покровський ярмарок

З 12 по 15 жовтня 2017 р. у Ніжині проходив Покровський ярмарок, який зібрав до міста понад 1000 майстрів та продавців з різних куточків України, що представляли жителям та гостям свою унікальну продукцію та вироби.

   

На запрошення управління культури і туризму Ніжинської міської ради в межах реалізації культурологічної платформи «Музейне містечко» колектив Національного заповідника «Глухів» разом зі своїми колегами – Національним архітектурно-іс торичним заповідником «Чернігів стародавній», Національним історико-культурним заповідником «Качанівка», музеями Чернігівщини – взяли участь у 25-му Покровському ярмарку, де пропонували свій туристичний потенціал і мали змогу реалізувати власну друковану і сувенірну продукцію.

«Музейне містечко» було розгорнуто біля історичного відділу Ніжинського краєзнавчого музею імені І. Спаського. Кожен з його учасників працював не тільки на власний імідж, а й підтримував своїх сусідів, адже і ми, і наші колеги зацікавлені у створенні єдиного відкритого музейного простору на території Північно-Східного Лівобережжя. А ще кожен з відвідувачів містечка мав змогу поуправлятись зі стрільби з лука, зліпити свій власний гончарний виріб, відчути себе середньовічним лицарем та ковалем, побачити нові археологічні знахідки з розкопок Ніжина й Новгорода-Сіверського за 2017 рік.

З Покровського ярмарку до Заповідника поїхав перший керамічний горщик, виготовлений руками його співробітників. У той час, як доцент кафедри всесвітньої історії та міжнародних відносин Ніжинського державного університету ім. М. Гоголя Іван Кедун працював на оригінальному гончарному крузі кінця ХІХ ст., наші колеги з Миргородського художньо-промислового коледжу ім. М. Гоголя Полтавського національного технічного університету ім. Ю. Кондратюка надали нам можливість опановувати тонкощі виготовлення керамічних виробів на сучасному електричному гончарному крузі, що набагато прискорює цей технологічний процес. Маємо надію познайомити з ним глухівчан у наступному році в рамках проведення ювілейних заходів Заповідника.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>