Активні екскурсанти

   

Життя – це рух. Цю тезу доводять юні глухівчани – учні 3-Б класу ЗОШ №6, які разом із своїм класним керівником Юлією Сергіївною Протасенко та батьками постійно вирушають у подорожі за межі рідного Глухова. Вони вже відвідали печерний комплекс Софроніївського монастиря, Путивльський Молченський монастир та дитинець стародавнього Путивля, де на кручах Сейму тужить за князем Ігорем його дружина Ярославна, доторкнулися до автентичного побуту горюнів в Музеї горюнської культури, побули в Спадщанському лісі в Музеї партизанської слави. Допомогти школярам здійснити такі мандрівки допомагають працівники Національного заповідника «Глухів», надаючи екскурсійний супровід під час слідування до історичних місць.

   

В ці вихідні юні мандрівники побули в гостях у новгород-сіверської Ярославни, яка також тужить за князем Ігорем, але на березі річки Десни. Подорож була насиченою на нові враження та відкриття. Спочатку були відвідини Гамаліївського Харлампіївського монастиря, де похований гетьман Іван Скоропадськтй та його дружина Анастасія, далі – зупинка на мальовничому березі Десни і зустріч із стольним містом князя Ігоря – Новгородом-Сіверським. Оглядова екскурсія містом, Успенський собор Спасо-Преображенського монастиря, Миколаївська церква, архітектурний комплекс історико-культурного музею-заповідника «Слово о полку Ігоревім» нікого не залишили байдужим.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>