Бій, що змінив хід історії

Одним із найважливіших пріоритетів просвітницької діяльності Національного заповідника «Глухів» є формування у молодого покоління високої патріотичної свідомості, почуття вірності та любові до Батьківщини, готовності до виконання громадського і конституційного обов’язку із захисту національних інтересів, цілісності, незалежності України.
29 січня 2019 року у конференц-залі археологічного музею Заповідника для студентів І курсу професійно-педагогічного коледжу Глухівського національного педагогічного університету ім. О. Довженка був проведений урок історичної пам’яті «Крути – і сум, і біль, і вічна слава України». Символічним є той факт, що деякі учасники боїв під Крутами були не набагато старші за сучасних старшокласників та учнівської молоді, для якої був організований даний виховний захід.

Вшанування пам’яті полеглих під Крутами не втрачає актуальності навіть з огляду на віддаленість подій. Більше того, з роками переосмислюється важливість цього бою, адже він стримав більшовицький наступ на Київ на 4 дні. І це були вирішальні дні для української дипломатії – завдяки цьому стало можливим укладання Брест-Литовського миру, що de-facto означало міжнародне визнання української незалежності.

  

Відеопрезентація «Бій, що змінив історію», оригінальні тогочасні світлини, пам’ятні зразки сьогодення досягли поставленої мети: студентська молодь вийшла після уроку історичної пам’яті з усвідомленням значимості тих подій.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>