Чотирнадцята науково-практична конференція «Сіверщина в історії України»

sivershina_201527-29 тарвня Національний заповідник «Глухів» провів свою традиційну чотирнадцяту науково-практичну конференцію «Сіверщина в історії України». Ця конференція збирає науковців коло інтересів яких співпадає з географією древньої Чернігово-Сіверщини, що займала територію сучасних Чернігівської, частину Київської, півночі Сумської областей, Брянської області Росії та Гомельської області Білорусі. Співорганізатором конференції традиційно є Центр памяткознавства НАН України та Українське товариство охорони памяток історії та культури.






sivershina_2015_2Зі слів учасників конференціїї, її представництво і тематичний зміст настільки солідні та актуальні, що характер заходу має значення державного рівня. Вже п’ятий рік поспіль доповіді учасників конференції публікуються у збірнику, який входить до переліку спеціалізованих фахових видань ДАКу України.



sivershina_2015_3Завдяки науковому пошуку дописувачів, глухівська науково-краєзнавча спільнота отримала цікавий історичний, архівний, етнографічний та археологічний матеріал з минувшини регіону. Особливо зацікавили такі доповіді: «Кілька документів про діяльність Андрія Квасова у Глухові», «Нові відкриття у Миколаївській церкві м.Глухова», «Сіверський наказний гетьман Іван Золотаренко», «Монетні скарби колишньої столиці Гетьманщини м.Глухова та його округи (друга половина ХVII – XVIII ст.)», «Глухів в українській революції (події 1917-1918 рр. за спогадами В.Бурятинського)».

Учасники конференції відвідали пам’ятні історичні місця м.Глухова, побували в краєзнавчому та археологічному музеях, ознайомились з експозиціями виставок «Миттєвості Великої війни» та «Чорні тюльпани Донбасу», оглянули каплицю на Чернечих джерелах.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>